D asked in Science & MathematicsMathematics · 1 month ago

math question?

The cost of a ticket to the circus is $18.00 for children and $33.00 for adults. On a certain day, attendance at the circus was 1,100 and the total gate revenue was $30,300. How many children and how many adults bought tickets?

The number of children was (

) and the number of adult was (

)

7 Answers

Relevance
  • 1 month ago

    18*C+33*A =$30300

    C+A            =1100

    divide by 100

    18c+33a=303

    use excel

    c.........a..........#........$       

    2.........9..........11.......333

    3.........8..........11.......318

    4.........7..........11.......303

    400C+700A=1100 ppl& $30300

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • 1 month ago

    Here's an intuitive way to solve this.

    Let's say all 1,100 tickets were sold to children. If so, the circus would have made 1,100 * $18 = $19,800

    But they actually made $10,500 more than that:

    $30,300 - 19,800 = 10,500

    For each ticket that is sold to an adult rather than a child, the circus makes an additional $15.

    $33 - 18 = 15

    Dividing we see the circus sold 700 adult tickets

    10,500 / 15 = 700

    The other 400 are child tickets.

    Answer:

    700 adult tickets @ $33 = 23,100

    400 child tickets @ 18 = 7,200

    ---------- . . . . . . . . . . . . . . . -------------

    1100 tickets . . . . . . . . . . $30,300

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • 1 month ago

    Let C=the number of children; A=the number of adults.

    C+A=1100

    18C+33A=30300

    =>

    18C+33(1100-C)=30300

    =>

    15C=6000

    =>

    C=400

    A=1100-400=700

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • sepia
    Lv 7
    1 month ago

    The cost of a ticket to the circus is $18.00 for children and $33.00 for adults. 

     On a certain day, attendance at the circus was 1,100 

     and the total gate revenue was $30,300. 

     How many children and how many adults bought tickets? 

     x + y = 1100

     33x + 18y = 30300

     18x + 18y = 19800

     15x = 10500

     x = 700

     y = 400

     The number of children was (400)  

     and the number of adults was (700).

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • What do you think of the answers? You can sign in to give your opinion on the answer.
  • Jeremy
    Lv 6
    1 month ago

    c = number of children; a = number of adults.

    System:

    {c + a = 1,100 <=== Attendance on a certain day.

    {18c + 33a = 30,300 <=== Total revenue on the same day ($).

    {c = 1,100 - a.

    {18c + 33a = 30,300 ==> Recall "c = 1,100 - a" ==> 18(1,100 - a) + 33a = 30,300 ==>

    ==> 19,800 - 18a + 33a = 30,300 ==> 19,800 + 15a = 30,300 ==> 

    ==> 15a = 30,300 - 19,800 ==> 15a = 10,500 ==> a = 10,500/15 = 700.

    Hence: c = 1,100 - 700 = 400. 

    ANSWERS: The number of children was 400, and the number of adults was 700. 

     

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • Philip
    Lv 6
    1 month ago

    c-ticket costs $18, a-ticket costs $33. Suppose

    [c](c-tickets) were sold. Then [1100-c](a-tickets)

    were sold. Total sales = $[c](18) +$[1100-c]33 =

    $(18c-33c+33000)=$30,300., ie., 33000 -15c =

    30300, ie., 15c = 33000-30300 = 2700, ie.,

    30c = 5400, 3c = 540, c = 180. Then number

    of (children,adults ) was (180,920).

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
  • 1 month ago

    Number of children: c

    Number of adults: a

    On a certain day, attendance at the circus was 1,100: → a + c = 1100 → c = 1100 - a

    …and the total gate revenue was $30,300:

    18c + 33a = 30300 → recall: c = 1100 - a

    18.(1100 - a) + 33a = 30300

    19800 - 18a + 33a = 30300

    15a = 30300 - 19800

    15a = 10500

    a = 10500/15

    a = 700

    Recall: c = 1100 - a

    c = 1100 - 700

    c = 400

    • Commenter avatarLog in to reply to the answers
Still have questions? Get answers by asking now.