Anonymous
Anonymous asked in Science & MathematicsMathematics · 1 year ago

# A car drives 630 miles on 35 gallons of gas. How far can it drive on 12 gallons?

________ miles.

Relevance
• 630/35 = 18 then 18 x 12 = 216 miles.

• Log in to reply to the answers
• 630 miles/35 gallons = 18 miles/gallon

18 miles/gallon * 12 gallons = 216 miles.

• Log in to reply to the answers
• 216 miles

• Log in to reply to the answers
• 216 miles because 650/35 times 12 = 216

• Log in to reply to the answers
• Create a ratio.

630/35 = x/12

12(630)/35 = x

x = 216

• Log in to reply to the answers
• -

12/35 x 630 = 12/5 x 90 = 12 x 18 = 216 miles

• Log in to reply to the answers
• 630mi /35gal = x/12 gal

7560 =35x

• Log in to reply to the answers
• Divide the number of miles by the number of gallons:

630/35 = 18 miles per gallon

Multiply the number of gallons by the miles per gallon:

12 x 18 = 216 miles

• Log in to reply to the answers
• A car drives 630 miles on 35 gallons of gas.

How far can it drive on 12 gallons?

12(126/7) = 216 miles

• Log in to reply to the answers
• 630 miles ------ 35 gallons

x miles ----------- 12 gallons

35x = 630.12

35x = 7560

x = 7560/35

x = 216 miles

• Log in to reply to the answers